dinsdag 31 januari 2012

Beenham met een zoetje

Vanavond weer eens een Beenhammetje klaargemaakt, dit exemplaar had het wintertreffen overleefd .









De beenham wordt uit de verpakking gehaald en droog gedept met keukenpapier. Dan inwrijven met de gewenste kruidenrub.
Minimaal een uurtje in aluminiumfolie ingepakt in de koelkast om de rub de kans te geven in te trekken. Langer mag altijd, korter komt de smaak niet ten goede. Dan als de BBQ is aangestoken en deze  op temperatuur is ( tussen de 110 en 130 graden celsius) een stukje rookhout op de hete kolen plaatsen en de beenham op het rooster leggen met een thermometer er in om de kerntemperatuur te meten.

  

Na 45 minuten kun je de beenham insmeren met de glaze (sausje met de gewenste smaak en geeft het vlees een mooie glans) en dit elke 15 minuten   herhalen totdat de gewenste kern temperatuur is bereikt. Deze varieert afhankelijk van persoonlijke voorkeur van 57 graden tot 63 graden.Daarna de beenham van de BBQ afhalen en inpakken in aluminium folie en 10 minuten laten rusten, zo kunnen de vleessappen zich weer verdelen in het vlees en voorkomt u het leeglopen van het vlees bij het snijden.

  
Snij het beenhammetje nu in mooie dunne plakken en eet smakelijk !

Marc   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten