De beenham wordt uit de verpakking gehaald en droog gedept met keukenpapier. Dan
inwrijven met de gewenste kruidenrub.
Minimaal een uurtje in aluminiumfolie ingepakt in de koelkast om de rub de kans
te geven in te trekken. Langer mag altijd, korter komt de smaak niet ten goede.
Dan als de BBQ is aangestoken en deze op temperatuur is ( tussen de 110 en 130
graden celsius) een stukje rookhout op de hete kolen plaatsen en de beenham op
het rooster leggen met een thermometer er in om de kerntemperatuur te meten.
Na 45 minuten kun je de beenham insmeren met de glaze (sausje met de gewenste
smaak en geeft het vlees een mooie glans) en dit elke 15 minuten herhalen
totdat de gewenste kern temperatuur is bereikt. Deze varieert afhankelijk van
persoonlijke voorkeur van 57 graden tot 63 graden.Daarna de beenham van de BBQ
afhalen en inpakken in aluminium folie en 10 minuten laten rusten, zo kunnen
de vleessappen
zich weer verdelen in het vlees en voorkomt u het leeglopen van het vlees
bij het snijden.
Snij
het beenhammetje nu in mooie dunne plakken en eet smakelijk !
Marc
Geen opmerkingen:
Een reactie posten